Nohejbalista Müller a mužské kuželkářské áčko. Právě ti obsadili první místa v anketě Sportovec Vyškova 2019. Výsledky 18. ročníku této ankety byly odtajněny při slavnostním galavečeru v kině Sokolský dům ve čtvrtek 13....
Letošní v pořadí již jednadvacátý ročník mezinárodního halového atletického mítingu ve skoku do výšky Hustopečské skákání se konal 6. a 8. února a opět přilákal davy diváků. Ve čtvrtek se představily žákovské...
Přestože venku ještě vládne zima, organizátoři tradičních Slavností moravského uzeného a vína mají napilno. Přípravy osmého ročníku festivalu pro gurmány nebo rodiny, které si chtějí zpestřit víkend s dětmi, vyvrcholí...
V pořadí již 16. ročník Městského plesu odstartoval v sobotu 11. ledna slavkovskou plesovou sezónu. O zábavu se postarali tanečníci break dance N-Yoj!, Saša Pavljuka z Integrované střední školy ve Slavkově u Brna se svojí barmanskou...
Novoroční oslavy se na mnoha místech České republiky neobešly bez ohňostroje. Ve středu 1. ledna v podvečerních hodinách se sešly desítky lidí například ve Vyškově, Blansku, Třebíči nebo Ivančicích, aby sledovaly jedinečnou...
Kyjovská nemocnice v uplynulých dvou a půl letech investovala do více než šedesáti nových přístrojů, většinu nákladů přitom pokryly dotace z evropských fondů. Na řadě je generální rekonstrukce nemocniční budovy.
Série „Pervitin v regionech“ je původní analytický projekt Regionálních portálů. Na základě dat Policie ČR z let 2017–2025 přinášíme pohled na drogovou scénu v jednotlivých mikroregionech Jihomoravského kraje, tentokrát na...
Obec Nesvačilka se dočkala významného architektonického ocenění: Kaple Panny Marie Bolestné, jejímž autorem je architekt Jan Říčný, získala hlavní cenu Grand Prix Architektů – Národní cena za architekturu 2025.
Vyjádřit podporu nejen mikulovským onkologickým pacientům a jejich blízkým a říct jim: „Nejste na to sami“. To je cílem mikulovského Onkopointu v Centru volného času ve Vrchlického ulici.
V Hustopečích, tradičním centru vinařství na jižní Moravě, zavedli do výroby vína chytrou automatizaci, která nejen zvyšuje kvalitu výsledného produktu, ale zároveň přináší energetické úspory.